Thecla Dekker, natuurvoedingscoach, fitte moeder en zwanger van de tweede

Deze week gaan we geen weekend weg, het normale leven is weer begonnen. Afgelopen dinsdag hadden we de 20 weken echo. Vrij vroeg in de zwangerschap als je het mij vraagt, maar de 20 weken echo plannen ze in rond de 18 tot 22 weken.

Op dinsdagavond was ik toch een beetje gespannen, het is toch een echo waarbij ze heel veel kunnen zien. Je wilt natuurlijk toch het liefst een gezond kindje. De echo begon ontzettend positief, alles groeit zoals het hoort.

De 20-wekenecho

Tijdens de pretecho werd mij verteld dat mijn placenta voor de uitgang lag en dat betekent dat deze wel omhoog moet groeien want anders kun je niet via de natuurlijk weg bevallen. De echoscopist vertelde dat dit vaker gebeurd en ik grote kans heb dat de placenta weer omhoog groeit en dat is gelukkig gebeurd.

Ondanks dat ik natuurlijk bevallen als vrij traumatisch heb ervaren wil ik het weer zelf doen, een keizersnede lijkt me ook geen pretje. Verder zat mijn placenta half voor en half achter mijn buik/rug, tja wat zegt dat dan precies? Je kunt de baby daardoor iets minder hard voelen zeggen de meeste mensen hoewel mijn echoscopist dit weer ontkrachte.

Het feit blijft wel dat ik de baby heel af en toe voel, maar echt een klein beetje. Ik weet wat ik moet voelen omdat ik al zwanger ben geweest, een paar keer op een dag voel ik een lief plopje. Ik hoop dat ik het snel wat vaker en harder mag gaan voelen, dan voel je je toch zelfverzekerder.

De navelstreng

Tijdens de echo kwamen ze erachter dat mijn navelstreng één bloedvat heeft in plaats van twee. Dit kan ervoor zorgen dat de baby nier en hersenenschade oploopt maar het hoeft ook niks te betekenen. Verder krijgt de baby minder voeding binnen omdat het niet door twee bloedvaten voeding krijgt maar door één.

Dit kan ervoor zorgen dat de baby eerder wordt geboren en wat lichter is bij de geboorte. Mijn dochter was 4295 gram tijdens de geboorte, dus een iets lichter kindje vind ik geen probleem! Ik hoop natuurlijk niet dat het met 30 weken wordt geboren, maar ik krijg meerdere groei echo’s en ik wordt wat vaker in de gaten gehouden.

De echoscopiste twijfelde over de nier en hersenfuncties, deze kon ze niet goed beoordelen dus as donderdag hebben we weer een nieuwe echo.

Toch wat tranen..

We gingen niet met een ontzettend fijn gevoel de deur uit vooral omdat de echoscopiste twijfelde en tja dan ga je zelf ook twijfelen. Ze probeerde ons op het hart te drukken ons geen zorgen te maken maar dat ga je toch doen. In de auto heb ik dan ook flink wat tranen gelaten, ik moest mezelf echt even bij elkaar rapen. Maar we wachten nu af tot donderdag!

Hallo ander lichaam

Verder is mijn buik sinds ik in Maastricht ben geweest aan het groeien. Ik paste twee van mijn broeken niet meer en lichamelijk heb ik echt een ander lichaam nu. De teller op de weegschaal geeft nu drie kilo extra aan. Ik merk echt aan mijn lichaam dat ik wat ronder wordt en wat meer vet vasthoudt vooral op mijn billen ;).

Nieuwe studie

Deze week ben ik begonnen met een nieuwe opleiding namelijk de opleiding tot Orthomoluculair Voedingstherapeut. Ontzettend leuk om weer nieuwe inzichten te krijgen en dingen te leren. Over drie weken vertrek ik voor zeven weken naar Bali met mijn vriend en dochter en qua werk moet ik nog ontzettend veel doen.

Ik blijf daar ook gewoon werken maar voordat ik weg ga wil ik een zwangerschapsprogramma’s online zetten, houd ons in de gaten! Alleen maar leuke dingen maar stiekem ben ik wel een beetje gestrest nu ik deze opleiding er ook nog tussendoor moet doen.

Ach ik mag niet klagen ik ontspan ook genoeg tussendoor. Deze week ben ik nog de hele dag bij een vriendin op bezoek geweest in Den Haag. Mijn vriend was deze week veel weg in de avond dus ik heb  heerlijk liggen lezen en studeren met de kaarsjes aan. Op dat soort momenten waardeer ik de herfst ontzettend! Donkere dagen met gezellige lampjes aan rene-en-lotte-picknickin huis, kachel hoog en lekker het rijk alleen. Ook heeft mijn dochter het picknicken ontdekt en zitten we de hele dag samen op een kleedje.

Op gezonde toer

Qua eten ben ik op de gezonde toer. Na twee weekendjes weg met flink grote porties ontbijt, lunch en diners probeer ik weer echt even gezond te eten. Ik voel me dan niet alleen fitter maar ook de baby krijgt deze belangrijke voedingstoffen dan binnen.

Geen Bodypump meer

Helaas was het wel de laatste keer dat ik een lesje bodypump mee kon doen. Voor mijn bekken loop ik bij de fysio en als ik een lesje bodypump heb gevolgd dan kan ik twee dagen slecht lopen en heb ik aardig wat pijn. Gelukkig wil mijn collega en personal trainer Inge van Haselen mij trainen. Ze kan mij een speciaal programma geven waarbij mijn buikspieren en bekken worden ontzien, lucky me!

Tot volgende week!
Liefs Thecla