Thecla Dekker, natuurvoedingscoach, fitte moeder en zwanger van de tweede

Deze week heb ik een echo voor de combinatietest. Wat is dat ook alweer een combinatietest? Met een combinatietest kunnen ze een schatting geven wat de kans is op een kindje met het syndroom van down. Er wordt dan bloed afgenomen en een echo gemaakt. Tijdens deze echo wordt het nekje van de baby gemeten, dit noemen ze de nekplooimeting. Naar aanleiding van de bloeduitslagen en de uitslag van de nekplooimeting kunnen ze een schatting maken wat de kans is op een kindje met het syndroom van down.

Syndroom van Down

Wat zou jij doen? Wil je eigenlijk wel zo’n test doen? Want wat als ze zeggen dat je 10% kans hebt op een kindje met het Syndroom van Down, dan heb je alsnog 90% kans dat alles goed is. Daarnaast als het wel het syndroom van down heeft, breek je je zwangerschap dan af? Dat lijkt mij een ontzettend moeilijke beslissing. Mijn vriend wilde ontzettend graag dat ik de combinatietest ging doen, van mij hoefde het niet zo. Maar goed mijn vriend heeft natuurlijk ook wat te zeggen en zodoende. Was ik zenuwachtig? Eigenlijk helemaal niet, ik had er een heel goed gevoel over.

Ik de baby al zien

Wel ging er van alles mis. Tijdens het bloedprikken schoot de naald van het plastic gevaarte af en schoot deze in mijn ader. Ik ben niet bang voor bloed en ook niet kleinzerig, maar ik moest toch echt een paar keer goed in- en uitademen. Het werd tamelijk licht in mijn hoofd, maar goed kan gebeuren natuurlijk. De mevrouw voelde zich ontzettend schuldig en terecht ;). Vervolgens had je al kunnen lezen dat mijn echo verkeerd in het systeem was gezet, hierdoor kwam ik voor niks naar de echopraktijk.

Geen big deal natuurlijk maar die dag was ik emotioneel behoorlijk instabiel en brak ik spontaan in tranen uit. Poging nummer twee ging gelukkig wel goed! Ik vond het super bijzonder om te zien hoe een baby kan groeien in twee weken tijd. Was het tijdens de vorige echo nog een soort van sperzieboon, nu kon je al echt een baby zien. Handjes, voetjes en gelukkig alles erop en eraan. Ik kon de baby zelfs al zien duimen!

Chocolade…

Goed nieuws! Deze week heb ik geen misselijke momenten meer gehad, zal het dan nu echt voorbij zijn? Ik heb deze week spontaan extra trek en ook meer behoefte in zoete dingen. Normaal ben ik helemaal geen zoetekauw, maar nu kijk ik elke avond de chocolade van mijn vriend uit zijn mond. Omdat mijn dochter drie jaar wordt, vierden we haar verjaardag in het weekend. Een goed excuus om een heerlijke gezonde worteltaart te bakken, rauwe cacaomuffins en een bananenbrood. Ik geef toe, ik heb ook lekkere suikervrije slagroom geklopt en het viel allemaal goed in de smaak, vooral bij mezelf!

Dagboek week 13

Dagboek week 13

Mijn baarmoeder begint te groeien en mijn borsten blijven ook behoorlijk groeien. Ik kan me herinneren dat ik tijdens mijn vorige zwangerschap en

de borstvoedingsperiode een behoorlijke voorgevel had. Deze lichamelijke veranderingen zijn wel even wennen. Omdat ik smal ben vind ik het niet zo bij mij passen. Tja ik kan er niet vanuit gaan slanker te worden tijdens de zwangerschap, de baby moet toch echt gaan groeien.

Tot volgende week!

Veel Liefs,
Thecla