Thecla Dekker, natuurvoedingscoach, fitte moeder en zwanger van de tweede

Herinner je je nog dat ik vorige week schreef  dat mijn 20-wekenecho niet helemaal vlekkeloos verliep? Deze week kreeg ik een nieuwe echo, afgenomen door een andere echoscopiste.

Ik had vorige week geen goed gevoel bij de echoscopiste, ze twijfelde aan alles en ik had het gevoel dat ze maar wat deed. Ik was dan ook erg blij dat dit keer iemand anders de echo afnam. Deze mevrouw nam echt de tijd voor ons en haar viel het al vrij snel op dat haar collega een verkeerde diagnose had gesteld.

Je kunt op twee manieren naar een navelstreng kijken, haar collega had maar op één manier gekeken waardoor het leek alsof mijn navelstreng maar één bloedvat had, maar eigenlijk had ik er gewoon twee zoals het hoort.  Zorgen gemaakt om niks dus! Ook de hersenen waren goed gegroeid. Er viel toch best wat van ons af. Je hebt natuurlijk nooit de garantie dat een zwangerschap goed verloopt of dat je een gezond kindje krijgt, maar daar gaan we nu wel gewoon vanuit.

Rondingen

Verder begin ik me behoorlijk rond te voelen. Aan mijn verlovingsring voel ik dat ik wat vocht vasthoud. Tijdens mijnzwangerschap-week-19 vorige zwangerschap hield ik ook ontzettend veel vocht vast, vooral op het einde.  Steeds meer broeken gaan moeilijk dicht en mijn borsten mogen nu wel echt stoppen met groeien. Alles voor het goede doel zullen we maar zeggen.

Yes, een personal trainer!

Deze week heb ik voor het eerst een personal training les gehad van mijn collega Inge van Haselen. Zij is gespecialiseerd in het trainen van het vrouwenlichaam, ik was in goede handen bij haar. Ondanks dat ik bij de fysio loop voelen mijn bekken behoorlijk beurs, stiekem heb ik daar best wat pijn.

Inge houdt rekening met mijn bekkenklachten en daar ben ik zo blij mee! Mijn zwangerschap duurt nog 4,5 maand en zolang niet sporten dat gaat er bij mij gewoon niet in. Ik had een training van bijna twee uur waarbij we heel veel oefeningen doorliepen. Er ging een wereld voor mij open. Ondanks dat ik al enige tijd op een goede sportschool train blijk ik bepaalde oefeningen totaal verkeerd te doen!

Ik raad iedereen aan om een maand te gaan trainen met een goede personal trainer. Op deze manier leer je echt welke oefeningen bij jouw lichaam passen. Het is misschien even een investering maar anders kun je op je 40e met allerlei blessures te maken krijgen, vooral als je veel sport.

Welkom sinterklaas

Sinterklaas is in het land! Wat een geweldige tijd. De herfst bevalt me tot nu toe prima. Gezellig in de avond kaarsjes en lichtjes aan, schoentjes zetten. Zolang ik niet door de regen hoef te fietsen kan ik erg genieten van de eerste donkere dagen.

Honger!

Hoe gaat het met mijn voeding? Deze week had ik echt meer trek, misschien komt dat ook omdat je overal pepernoten en chocolade ziet liggen in de winkels. Gelukkig kon ik mij inhouden en heb ik een heerlijke glutenvrij bananenbrood gebakken, ik moet er wel bij zeggen dat deze binnen drie dagen op was!

Gezellige schopjes..

De baby voel ik nu elke dag en goed ook, super gezellig! Mijn vriend kan de baby ook al vanaf de buitenkant voelen, toch weer bijzonder.

We zijn nog 2,5 week in Nederland en dan vertrekken we voor zeven weken naar Bali. Dat betekent dat mijn vriend en ik heel veel moeten afronden op ons werk. We blijven in Bali wel wat doorwerken maar wel minder. Goed vooruitzicht hé. Toch hebben we allebei wat stress omdat onze agenda’s een tikkeltje aan de volle kant zijn. De weken vliegen voorbij, dus tot volgende week!

Liefs,
Thecla