Thecla Dekker, voedingscoach op het gebied van hormonen

De koorts is weg, maar eten gaat nog wel wat moeizaam. Ik kan niet zo veel eten, alsof mijn maag de hele dag vol zit. Het avondeten kan mij gestolen worden. Ik luister graag naar mijn lichaam, dus het is maar even zo.  Al voel ik me af en toe wel schuldig tegenover de baby, ook omdat ik de afgelopen weken minder gezonde keuzes heb gemaakt.

Mijn vakantie is bijna voorbij. Het fijne, zorgeloze, relaxte en vooral zonnige leven ga ik ontzettend missen. Wel heb ik weer zin om mijn eigen eten te bereiden. Hier eet ik toch een stuk minder groenten dan thuis. Vooral in de avond is mijn basis groenten en eet toch wel zo’n 300 gram per dag.

Ik snak naar zoete dingen

In Bali kom ik denk ik max aan de 100 gram groenten. Ze bereiden hier werkelijk alles met honing en hierdoor merk ik dat ik zelf ook meer snak naar zoete dingen. Iets wat ik normaal helemaal niet heb.

De laatste dagen hebben we vooral een beetje uitgerust in de zon, zijn we naar een beachclub geweest en heb ik de laatste Spa behandelingen gepakt. Mijn nagels zijn perfect gelakt en ik heb nog een heerlijke gezichtsbehandeling genomen. Ik kan er weer tegen aan! 

Bekkenband in het vliegtuig

Op naar Amsterdam. Als je zwanger bent mag je tot 34 weken vliegen, dus ik ben ruim op tijd. Ik slaap af en toe een beetje en de vlucht gaat ontzettend snel.

Thecla's week 29 - De laatste week zon!

Thecla’s week 29 – De laatste week zon!

Vanwege mijn bekkenklachten draag ik tijdens de vlucht een bekkenband. Hierdoor schuift mijn bekken niet en heb ik een stuk minder pijn als ik zit. Een bekkenbank mag je trouwens niet elke dag dragen, omdat je bekken dan “lui” wordt. Maar tijdens een lange autorit zou het ook goed zijn.

Mijn buik zit ook nog niet echt in de weg en hierdoor was de vlucht prima te doen. Ik heb deze lange vlucht van 17 uur met mijn bijna 30 weken zwangere buik als heel prettig ervaren!

Groentesap voor de laatste twee maanden

Zelf heb ik geen slowjuicer in huis, ik haal af en toe een groentesap bij een juicebar. Omdat ik de laatste twee maanden van mijn zwangerschap even extra vitamines en mineralen binnen wil krijgen heb ik bij Frecious een maandbox met groentesappen besteld. Deze kwamen meteen binnen bij thuiskomst, nu begin ik de dag met een lekkere sap bomvol groenten. Op naar het echte leven!

Liefs,

Thecla