Thecla Dekker, natuurvoedingscoach, fitte moeder en zwanger van de tweede

Ging bij jou tweede zwangerschap gevoelsmatig ook alles veel sneller? Kropen bij mijn vorige zwangerschap de weken voorbij, nu vliegen ze voorbij. Stiekem mag deze zwangerschap wel wat langzamer gaan. Misschien is dit wel de laatste keer dat ik zwanger ben en daarom wil ik proberen om van ieder moment te genieten.

Stiekem toch best moe..

De afgelopen week was het qua werk lekker druk. Gelukkig word ik van werken ontzettend blij en krijg ik er energie van. Maar deze week was had ik weinig  momenten dat ik even niks aan het doen was. In de avond merkte ik dat ik wat minder goed in mijn energie zat. Maar dit kan ook komen door de weersverandering. Ineens wordt het in de avond sneller donker en dan heeft iedereen vaak minder de behoeften om de deur uit te gaan toch?

De keuken in!

Schreef ik de afgelopen twee weken nog dat ik echt wat meer trek had en vond ik het moeilijk om chocolade in de winkel te laten liggen. Ik kan me gelukkig wel goed inhouden maar toch voelde het niet fijn, deze week is dat gevoel gelukkig weer weg.

Met dit weer heb ik altijd sterk de behoeften om wat langer in de keuken te staan. Ik ben een echt soepenmens en dat eet ik dan zeker wel twee avonden per week. Heerlijke gevulde soepen bomvol groenten! Super gezond voor mijzelf en voor de baby.

Ook heb ik zelf falafel gemaakt, super simpel en veel lekkerder dan de falafel uit pakjes. Houd jij tijdens je zwangerschap ook meer rekening met wat je eet?

Hallo borsten!

Mijn lichaam is nu wel echt aan het veranderen. Zo ben ik van een bescheiden B cup naar een ruime C cup gegaan, hallo nieuwe BH’s! Ik moet wel even wennen aan deze nieuwe voorgevel. Mijn borsten blijven ook gevoelig dus ik vraag me af of ze nu uitgegroeid zijn, hopelijk wel voor nu.

thecla-week-15

thecla-week-15

Mijn baarmoeder is ook lekker aan het groeien en ik begin een kleine buik te krijgen. Ik heb veel strakke kleding en het begint allemaal iets minder lekker te zitten. Vooral hoge broeken zitten niet meer echt fijn.

Zwangerschapskleding heb ik nog niet aangeschaft, hopelijk kan ik dat nog heel even uitstellen. Tijdens mijn vorige zwangerschap vond ik het vrij lastig om leuke en hippe zwangerschapskleding te vinden, dus als je tips hebt heel graag!

Naar de verloskundige.

Deze week heb ik nog een afspraak gehad bij de verloskundige. Ik mocht even naar het hartje luisteren en we bespraken nog wat zaken. Begin december vertrek ik met mijn vriend en dochter een aantal weken naar Bali en dan kan ik een tijdje niet op controle komen. Gelukkig vond ze het geen probleem en in Bali hebben ze natuurlijk ook ziekenhuizen mocht er iets zijn.

We blijven sporten!

Op vrijdagochtend doe ik altijd mee met een lesje bodypump. In de ochtend had ik nog wat gewerkt en een flinke kom havermout op. Toen ik op de spotschool aankwam merkte ik al dat ik wat trillerig was. Tijdens het sporten leek het alsof mijn bloedsuikerspiegel niet helemaal in orde was, ik trilde en mijn zicht was niet scherp. Ik voelde me een behoorlijke aansteller maar ik ben na 10 minuten toch maar de les uitgestapt. Misschien net iets te druk geweest of het eten viel niet helemaal lekker, geen idee hoe dit kwam!

Op naar volgende week, hopelijk iets rustiger.

Veel liefs,

Thecla