Thecla Dekker, voedingscoach op het gebied van hormonen

Ik weet van mezelf dat ik gevoelig ben voor hormonale veranderingen. Toen ik de pil slikte voelde ik mij een ander mens. Ik had veel meer stemmingswisselingen en was emotioneel labieler. Ik kon in een dag meerdere keren van vrolijk naar treurig gaan en weer terug. Tijdens mijn eerste zwangerschap voelde ik ook dat er van alles gebeurde met mijn hormonen en ook nu weer!

De grootste huismus die er bestaat

Ben ik normaal een type dat er graag op uit gaat en onder de mensen is. Hoe meer mensen, hoe gezelliger! Als ik zwanger ben dan ben ik de grootste huismus die er bestaat en ben ik het liefste thuis met zo min mogelijk mensen om mij heen.

Tranen met tuiten

Huilen kan ik nooit zo goed, het lijkt mij heerlijk om af en toe gewoon even lekker te kunnen huilen als je een rotdag hebt gehad. Maar dat is niet aan mij besteed, ik denk dat ik niet meer dan vijf keer per jaar een traantje laat. Met een baby in mijn buik kan ik rustig vijf keer per dag huilen. 

Geduldig wil ik mijzelf absoluut niet noemen, maar als ik zwanger ben kan ik echt weinig opbrengen. Doet Rene of een willekeurige persoon iets wat ik niet kan waarderen dan schiet ik meteen uit mijn slof. Ik weet dat dit niet oké is, maar toch doe ik het.

Ik gedraag me als een idioot

Wonderbaarlijk genoeg heb ik tot nu toe tijdens mijn vakantie weinig huilbuien en driftaanvallen gehad. Tot deze week haha. Het ontbijt en lunch zijn voor mij de meest belangrijke maaltijden op een dag. Als ik wat bestel in een restaurant en het is niet naar wens, kan ik daar nogal over in zitten. 

Zo ook deze week, ik zal je de details besparen maar ik zat huilend boven mijn lunch omdat ze vergeten waren de tomaatjes eruit te laten. Ik wist op dat moment dat ik mij als een idioot gedroeg maar toch kon ik het niet stoppen.

Ik merk dat ik weer wat sneller boos wordt en wat minder kan hebben van andere mensen. Ik vind dat zo raar om te voelen en wat ben ik blij als ik mijn oude hormonale balans weer terug heb gevonden. Stiekem ben ik dan echt een stuk leuker ;).

Derde trimester

Omdat ik in het derder trimester ben beland zal het lichamelijk straks weer wat zwaarder worden. Buiten mijn bekkenklachten heb ik lichamelijk weinig te klagen gelukkig!

Tot volgende week!

Liefs,
Thecla