Thecla Dekker, natuurvoedingscoach, fitte moeder en zwanger van de tweede

Tegenwoordig kunnen ze het geslacht al met 14 weken zien. Je moet deze echo dan zelf betalen, dit noemen ze dan een pret echo. Met 20 weken krijg je vanuit je verzekering een echo om je baby te screenen op mogelijke afwijkingen. Ze kunnen mits je dat wilt dan ook kijken of het een jongen of een meisje wordt.

Zo nieuwsgierig als ik ben kon ik niet wachten tot de 20 weken echo. Ik vind het fijn om te weten of het een jongen of een meisje wordt, zo kan ik een beter beeld creëren in mijn hoofd ook voelt de zwangerschap dan echter. Klinkt dit herkenbaar? Allereest is het natuurlijk het allerbelangrijkst of het gezond is en maakt het eigenlijk helemaal niet uit of het een jongen of een meisje wordt.

Een jongen!

Maar toch kun je een voorkeur hebben, had jij een voorkeur? Wij hebben al een meisje en veel mensen vroegen ons of we niet graag een jongen wilde. Mijn vriend gaf de voorkeur aan een meisje en ik had stiekem ook wel de voorkeur voor nog een prinsesje in huis. We kennen veel jongetjes en die zijn vaak een stuk wilder, daar schrikken wij soms een beetje van.

Dagboek week 14

Dagboek week 14

Eigenlijk ging ik er zelf al een beetje vanuit dat het een jongen zou gaan worden, puur een voorgevoel. Maar dit zegt natuurlijk niet zoveel. De echoscopiste kon het meteen duidelijk in beeld zien, een piemel! We krijgen een jongen! Ontzettend leuk, wel even wennen. We hebben echt een meisje-meisje in huis, ze is wild van roze en alles wat met prinsessen te maken heeft. Geen idee hoe dat allemaal “werkt” met een jongetje. Het leuke is wel dat ik behoorlijk kan gaan shoppen want ik heb helemaal geen jongenskleding in huis! Daar houden wij vrouwen wel van ;).

Energieker en vrolijker

Na 12 weken beland je als zwangere vrouw in het zogenaamde tweede trimester. Veel vrouwen voelen zich dan energieker en vrolijker. Zelf heb ik de mazzel dat ik tot nu toe niet echt moe ben geweest. Ik merk dat ik in de avond af en toe iets minder energie heb, maar dat is het ook. Het kan er ook aan liggen dat de dagen korter worden en het sneller donker wordt. Wie heeft er dan niet meer de behoefte om thuis te blijven in de avond?

Geen kip die ziet dat ik zwanger ben, maar zelf zie ik het wel echt aan mijn lichaam. Mijn kleding pas ik gelukkig nog, maar mijn baarmoeder is gewoon wat gegroeid. Benieuwd hoe dat er over een paar weken uitziet.

Omdat ik tijdens mijn vorige zwangerschap last heb gehad van mijn bekken adviseerde mijn verloskundige om al even langs de fysio te gaan. Ik voel mijn bekken wel al af en toe, zeker als ik lang heb gezeten. Wat oefeningen heb ik meegekregen en ik probeer extra op mijn houding te letten.

Merkte jij dat je tijdens je zwangerschap anders bent gaan eten? Net als vorige week heb ik gewoon wat meer honger. Ik vind het vooral tijdens mijn zwangerschap nóg belangrijker om gezond te eten. Als ik extra eet probeer ik een groentesap extra te drinken, wat wortels met humus te eten en af en toe kies ik voor een gezonde muffin.

Sporten gaat gelukkig nog prima, bodypumpen blijven we vrolijk doen! Hoe lang heb jij gesport tijdens je zwangerschap? Nu volg ik nog reguliere yogalessen maar ik heb mij wel opgegeven voor zwangerschapsyoga. Dat duurt nog even want dat begint pas als ik 30 weken zwanger ben.

Tot volgende week!

Veel liefs,
Thecla