Aan het idee dat ik zwanger ben begin ik steeds meer te wennen en ik voel me ook steeds blijer. Maar lichamelijk gaat het ietsje minder, de misselijkheid word steeds wat erger. Als ik de koelkast open doe en ik zie eten liggen dan ren ik bijna naar het toilet om te spugen –sorry! Normaal eet ik clean en daar voel ik me ontzettend goed bij. Maar als ik nu aan groenten denk dan gruwel ik.

Eigenlijk krijg ik alleen droge crackers weg, wat niet gezond is. Wel vind ik fruit lekker fris smaken, dus daar eet ik maar wat extra van. Ik merk dat als ik helemaal niet eet mijn misselijkheid erger word. Mijn maag mag niet leeg zijn, dus voor mijn gevoel eet ik best veel en niet gezond. Hier voel ik me niet lekker bij. Gezond eten is voor mij heel belangrijk en helemaal nu ik een baby in mijn buik heb. Groentensappen krijg ik wel weg, daar drinken we er dan ook maar wat meer van.misselijk

Normaal gesproken ga ik heel makkelijk naar het toilet om de grote boodschap te doen. Als je zwanger bent dan kun je door je hormoonverandering last krijgen van obstipatie. Nu begin ik daar wat last van te krijgen. Zelf denk ik dat het in mijn geval niet alleen door de hormoonverandering komt. Als ik gluten eet- wat voor je darmen zwaar is om te verteren- loopt het bij mij snel vast.

Als je ineens heel anders gaat eten dan kan dat snel invloed hebben op je darmen en dus op je stoelgang. In mijn geval eet ik nu veel minder voeding en mist mijn lichaam veel voedingsstoffen. Obstipatie is geen lekker gevoel en je buik gaat er ook niet heel charmant van uitzien.

Tijdens mijn vorige zwangerschap was ik de eerste drie maanden ontzettend moe. Daar heb ik dit keer geen last van. Sporten heb ik tijdens mijn vorige zwangerschap gedaan maar door de vermoeidheid koste me dat toen veel moeite. Nu sta ik met nog veel energie mijn bodypump les te volgen, wel moet ik moeite doen om niet weg te rennen naar het toilet ;).

Tot volgende week!

Veel liefs,
Thecla