Thecla Dekker, natuurvoedingscoach, fitte moeder en zwanger van de tweede

Na het ontspannen weekendje Den Bosch van vorige week begon ik deze week lekker want ik mocht 30 kaarsjes uitblazen! Voelt toch wel even gek hoor 30 jaar. Nu ik zwanger ben van een tweede kindje past deze leeftijd stiekem wel bij me.  Mijn vriend verraste mij met een prachtige e-reader en van mijn dochter kreeg ik een tekening. Verder ben ik natuurlijk door familie en vrienden flink verwend, jarig zijn vind ik geen straf!

Een fotoshoot!

Verder had ik een vrij relaxte week, lekker gewerkt en gesport maar geen extreme drukte. Voor het weekblad Libelle werk ik mee aan een leuke reportage over mezelf als voedingsexpert. Het gaat over mijn passie voor gezond eten. Ik werd mooi opgemaakt, kreeg kleding aan waar ik me fijn in voelde en er werden mooie foto’s gemaakt.

Een weekendje Maastrichtmaastricht

Na de fotoshoot ging ik weer een weekendje weg met mijn vriend. Ditmaal zonder onze dochter naar Maastricht. Het was alweer een jaar geleden dat we samen een weekend weg waren geweest en dit beviel ons prima. Even uit eten zonder steeds op te moeten letten, wat langer op het terras zitten en natuurlijk ook andere gesprekken.

Kortademig

We kwamen weer helemaal verliefd terug. Wel merk ik dat ik wat kortademiger wordt. Ik lijk af en toe wel op een hijgend  paard.

Ik voel me wat benauwder, hier had ik ook last van tijdens mijn eerste zwangerschap. Geen extreem vervelende kwaal, maar charmant is het niet. In Maastricht liepen we ontzettend veel en het leek wel alsof ik mijn buikspieren uit elkaar voelde gaan, alsof mijn buik aan het groeien is. Ik pas nog wel mijn oude kleren, maar de buik begint nu echt te komen.

Stug op hakken blijven lopen..

Mijn bekken voel ik iets weker worden, ik moet eigenlijk niet meer op hakken lopen maar toch blijf ik dat koppig doen. In Maastricht hebben we zelf nog even in een kroegje gedanst, op hakken! Hakken heb ik niet eens nodig met mijn lengte van 1.84, maar het staat zo vrouwelijk.

Ik word wat ronder

Lichamelijk merk ik dat ik overall wat ronder wordt, mijn benen en armen zijn iets steviger en ook mijn gezicht wordt wat ronder.  Qua kilo’s ben ik nu van 65 kilo naar 67 kilo gegaan. Zelf let ik eigenlijk niet erg op mijn weegschaal, maar nu ik zwanger ben wil ik toch graag bijhouden hoe veel ik aankom. Ook leuk voor jullie om te lezen.

Het geboortepakje

In Maastricht heeft mijn vriend mij verwend in de Petit Bateau winkel met een prachtig geboortepakje! Dat is niet verkeerd toch? Had jij ook een speciaal geboortepakje voor je kindje toen je zwanger was?

Buiten dat mijn conditie iets afneemt en ik wat kortademiger wordt voel ik me goed. Ik merk dat als ik in de avond mijn dagen niet te vol inplan ik emotioneel wat stabieler blijf. Als ik maar door raas dan kan ik soms in de avond emotioneel wat onstabieler zijn. Wat houdt dat in? Dan kan ik domweg gewoon heel snel huil om niks. Huilen omdat ik me gelukkig voel, huilen omdat ik iets niet kan vinden in huis of gewoon huilen om het huilen, herkenbaar? Volgende week heb ik de 20 weken echo, spannend!

Tot volgende week!

Veel liefs,
Thecla