Thecla Dekker, voedingscoach op het gebied van hormonen

Vorige week had ik voor het eerst dat mijn energie wat minder was, mede omdat ik slecht sliep. Gelukkig gaat dat deze week weer beter. Van slecht slapen wordt niemand een leuker mens, zwanger of niet.

Mijn hele zwangerschap had ik een redelijk bescheiden buikje, dat is ook voorbij. Mijn buik is deze flink gegroeid. Ik voel de baby als het ware groeien. Geen idee of je dit herkent, maar ik heb dan een paar dagen veel harde buiken en hoppa dan is de buik een maatje groter geworden.

Een stuitligging?

Lotte was bij de geboorte erg zwaar namelijk 4295 gram, vandaar dat ze dat nu een beetje in de gaten houden door middel van

Thecla’s week 34 – Help een stuitligging!

een groeiecho. Deze baby is weer groter dan gemiddeld. De meeste baby’s zijn rond dit termijn 2 kilo en mijn baby wordt op 2,5 kilo geschat. Maar goed dat ik niks in maatje 50 heb gekocht :-).

Sinds de baby niet zo makkelijk meer salto’s kan maken wegens ruimtegebrek in mijn buik, ligt hij met zijn hoofd naar boven in plaats van naar beneden. De kans dat hij nog gaat draaien wordt steeds kleiner. Deze week had ik een consult bij de verloskundige en ze constateerde dat hij nog in stuit lag. 

Als een baby niet met zijn hoofdje naar beneden ligt maar met zijn of haar billen bij de uitgang dan noemen ze dat een stuitligging. Volgende week heb ik weer een echo, als daaruit blijkt dat hij nog niet gedraaid is dan gaan ze de baby uitwendig proberen te draaien. De kans is 50% dat uitwendig draaien gaat lukken, let’s hope! 

Kraamfeest of niet?

Verder zijn wij deze week een beetje aan het nadenken of we een kraamfeest gaan geven na de geboorte of weer kraambezoek willen ontvangen. In eerste instantie gaven we de voorkeur aan een kraamfeest maar nu twijfelen we toch. Ik kan niet echt een leuke betaalbare locatie vinden en we hebben ook geen zin om er honderden euro’s aan uit te geven. Ik denk dat de belangstelling voor een tweede toch wat minder is en we gaan het ook anders aanpakken. Iemand tips?

Tot volgende week!

Liefs,

Thecla