Thecla Dekker, voedingscoach op het gebied van hormonen

Afgelopen week zijn we helemaal in de babymodus. Ik merk dat ik steeds meer bezig ben met mijn zwangerschap. Ik ben natuurlijk al best een tijdje zwanger maar ik was niet zo heel erg met mijn zwangerschap bezig. Nu ik weer terug ben uit Bali, ik er toch wel heel erg zwanger uitzie en mijn verlof al bijna kan ruiken, ben ik steeds meer bezig met mijn zwangerschap.

Verschil met mijn eerste zwangerschap

Tijdens mijn eerste zwangerschap verslond ik elk boek die er maar bestond over zwangerschap. Elke Google pagina waar ook maar iets stond over zwangerschap was onveilig voor mij. Herkenbaar?

Nu ik zwanger ben van een tweede gaat de zwangerschap veel sneller, ik weet al een beetje wat mij te wachten staat en ik ben er niet de hele tijd mee bezig. Zelf vind ik dit veel prettiger, maar soms mag ik wel iets meer stil staan bij het feit dat er een mini aankomt.

De weken vliegen voorbij en aangezien dit misschien wel de laatste keer is dat ik zwanger ben gaat het soms iets te snel. Hoewel ik droom over wijntjes drinken.….

Klussen

Ons huis bestaat uit slechts twee slaapkamers en dat betekend verhuizen. Tijdens mijn eerste zwangerschap zijn we in onze huidige woning getrokken. Verhuizen en zwanger zijn is niet de meest ideale combinatie, dus dat stellen we uit tot na de bevalling.

De baby komt bij ons op de slaapkamer maar Lotte haar slaapkamer moet wel ruimte maken voor babykleren, babyspullen etc. Op Marktplaats heb ik een romantische brocante kast gekocht en deze moest nog een opknap beurtje krijgen. Niet van mij, maar van mijn vriend natuurlijk!

Verder moet er een box in huis komen, hierdoor moeten ook spullen verplaatst worden. Oftewel er moet het een en ander geklust en gekocht worden. Lotte slaapt even tijdelijk bij ons op de slaapkamer en haar kamer wordt nu opgeknapt. Heel veel hoeft er ook weer niet te gebeuren dus ik hoop hier volgende week mee klaar te zijn.

Door deze opknapbeurt ben ik mij er wel heel erg van bewust dat de bevallig steeds dichterbij komt. Binnenkort toch ook maar eens kleertjes aanschaffen, maar dat is stap 2!

Slapen met een zwangere buik

Veel zwangere vrouwen slapen tijdens de zwangerschap lichter, worden veel wakker en slapen simpelweg niet goed. Tijdens mijn eerste zwangerschap herkende ik mij hier compleet in, nu gelukkig niet. Ik slaap echt als een roos! Rond 11 uur ga ik naar bed en de volgende dag word ik rond 08 uur wakker. Wat een tijden hé! Ik hoop dat ik dit nog lang vast kan houden.

Tot volgende week,

Liefs Thecla