Thecla Dekker, voedingscoach op het gebied van hormonen

Schreef ik vorige week nog dat ik sliep als een roos, dat is deze week voorbij. Ik kom heel moeilijk in slaap en ik slaap heel licht. Het voordeel ervan wel is dat ik de slapeloze nachten straks makkelijker aan kan. Maar wie weet is dit tijdelijk en slaap ik de komende week weer heerlijk, ik hoop het!

De babykamer

De baby komt bij ons op de kamer, maar zijn spulletjes komen bij mijn dochtertje. Vorige week was mijn vriend al flink aan het klussen geslagen en dit weekend hebben we alles afgerond. Geen troep meer in huis en er is veel meer ruimte gecreëerd, dit hadden we eerder moeten doen!

Op de drie gekregen pakjes na had ik nog helemaal niks gekocht voor de baby, best sneu eigenlijk. Daar moest verandering in komen! Zaterdag ben ik naar een babywinkel gereden en ik heb daar mijn slag geslagen. Heerlijke zachte, mooie, lieve pastelkleurige pakjes..daar houd ik van! Alles in maatje 56 aangezien ik niet verwacht een hele kleine baby te krijgen.

Zijn we al moe?

Hoe gaat het nu met mij? Ik zit eigenlijk nog prima in mijn energie, ik voel me nog niet hoogzwanger en ook mijn buik zit nog niet in de weg. Afgelopen weken had ik wat moeite met eten maar ook dat is verleden tijd.

Drank naar zoetigheid

In het tweede trimester had ik heel veel drang om chocolade en andere zoetigheid te eten. Je oestrogeen waardes zijn hoog in het tweede trimester en je lichaam moet daar erg aan wennen. Dit zorgt ervoor dat je extra gevoelig bent voor zoetigheid, ik herkende het gewoon niet van mezelf.

Gelukkig heb ik daar nu een stuk minder last van, ik ben helemaal in de gezonde modus. Ik leef een beetje volgens de bekende 80/20 regel, daar voel ik me erg goed bij.

Wat ik vaak doe als ik trek heb ik chocolade is om iets gezonds te maken met rauwe cacaopoeder. Als je  één avocado, een halve banaan en rauwe cacaopoeder naar smaak mixt krijg je een heerlijke gezonde chocolademousse. 

Zwangerschaps cravings

De eerste maanden van mijn zwangerschap was ik erg misselijk, maar in het tweede trimester heb ik wel een aantal cravings gehad. Bananen, appels, kaas en chocolade kon ik heel moeilijk weerstaan. Kaas eet ik normaal niet vaak maar het ligt altijd in huis voor mijn vriend. Ik heb een aantal weken gehad dat ik ongemerkt toch behoorlijk wat plakjes afsneed. Ik heb nu alleen nog een zwak voor bananen overgehouden 😉

De zwangerschapskilo’s

Toen ik terug kwam uit Bali vond ik het erg spannend om op de weegschaal te gaan staan. De weegschaal gaf +9 kilo aan en dat is nog steeds zo gelukkig :). Van 65 ben ik naar 74 kilo gegaan, wat prima is bij mijn lengte van 184 en mijn bouw. Er zal ongetwijfeld de laatste weken nog een paar kilo bijkomen, maar de laatste weken gaat het een stuk minder hard (hoop ik ;)).

Je lichaam legt vooral in het tweede trimester een extra vetlaagje aan zodat je lichaam dit tijdens de borstvoedingsperiode aan kans spreken. Borstvoeding geven kost je lichaam namelijk veel energie. De laatste weken kom je vaak nog een beetje aan omdat de baby nog wat groeit maar dit is vaak minimaal. Wel kun je de laatste weken veel vocht vast gaan houden. Vocht weegt wel wat, dus dat kan wel weer voor extra kilo’s zorgen. Het fijne aan vocht vasthouden is dat je dat de eerste twee weken na je bevalling zo weer kwijt bent.

Volgende week weer eens een echo, leuk!

Tot volgende week,

Liefs,
Thecla