Thecla Dekker, voedingscoach op het gebied van hormonen

Deze week is officieel mijn verlof van start gegaan. Gek idee hoor, ik vind het best lastig om mijn collega’s nu mijn werk op te laten knappen. Mijn dochter zit twee dagen in de week op de creché. Omdat ik ook nog voor mezelf werk, blijf ik één van deze twee dagen werken zolang als ik mij goed voel. Dat betekend dat ik één dag heb om echt te doen waar ik zelf zin in heb. Een bezoek brengen aan de kapper, schoonheidssalon, shoppen, luieren en nog meer van dat soort fijne dingen – heerlijk!

Ik werkte ook regelmatig thuis als Lotte er gewoon was. Nu hoeft dat niet meer en kan ik haar alle aandacht geven. Als je zwanger bent van je eerste kindje kun je beter je rust pakken, maar dan kunnen de weken ook voorbij kruipen. Nu vliegen de dagen voorbij maar ik merk wel dat het wat zwaarder is om de hele dag alleen te zijn met Lotte.

Actie!

Afgelopen week was een hele gezellige week. Ik was samen met mijn vriend en Lotte een dagje naar de Efteling. Lotte maakte ons al ruim drie jaar midden in de nacht wakker omdat ze dan bij ons in bed verder wilt slapen. Dat moet voor de komst van nummer twee afgeleerd worden en wat doe je dan? Juist, een beloningssysteem! Als ze twee weken goed in haar eigen bed had geslapen dan mocht ze mee naar de Efteling.

Ik dacht dat dit echt een lang project zou worden maar na één vreselijke nacht met huilbuien en haar keer op keer terugbrengen naar haar eigen bed had ze het al door. Nu slaapt ze de hele nacht in haar eigen bed. Stiekem vinden mijn vriend ik het best ongezellig maar voor onze eigen nachtrust is het een stuk beter.  

Afgelopen week hebben we dankzij het beloningssysteem de hele dag rondgelopen in de Efteling. Verder ben ik nog een dag op kantoor geweest, een leuk etentje gehad met vrienden en nog meer leuke dingen.

Het was een leuke, drukke week maar van rusten was geen sprake. Mijn energie was vorige week al wat afgenomen maar nu merk ik dat ik niet de hele dag actief moet zijn. Afgelopen maandag heb ik bijna de hele dag in bed doorgebracht. Zelfs een bezoekje aan de supermarkt om de hoek koste mij teveel energie.

Lotte lag heel educatief met haar Ipad en barbie’s naast me. Ze had maar al te goed door dat ik er doorheen zat want ze zei – “mama is chagrijnig he?!” Ahhhh hallo schuldgevoel! Vanaf nu ga ik echt wat rustiger aan doen, want ik schrok er echt van hoe mijn lichaam in opstand kwam.

Hormonen…

In het tweede trimester had ik vrij vaak last van hormonale buien. Regelmatig huilen om niks, ruzie maken met Rene en ik voelde de hormonen als het ware door mijn lichaam gieren. De laatste tijd had ik hier veel minder last van. Maar deze week ging ik vaak in discussie met Rene. Ik wist dat ik onredelijk was, maar inhouden kon ik mij gewoon niet. Het zal ook wel wat met mijn vermoeidheid te maken hebben – toch ;).

36 weken zwanger en slapen

Veel zwangere vrouwen slapen het laatste trimester niet meer zo goed, ook ik moet hier aan geloven. Regelmatig word ik wakker om te plassen, ligt mijn buik in de weg etc. Gelukkig maak ik nog wel redelijk wat uurtjes, dus ik mag niet klagen. Er zijn ook zwangere vrouwen die de halve nacht klaarwakker in bed liggen. Ik klopt het even af, maar hier heb ik gelukkig geen last van.

De laatste weken en vocht!

Tijdens mijn eerste zwangerschap hield ik behoorlijk wat vocht vast. Na je bevalling raak je het vocht de eerste week meteen kwijt. Misschien wil je dit niet lezen. Maar in je kraamweek verlies je al je vocht en dat betekent een heel nat bed elke ochtend. Gelukkig heb je een kraamverzorgster in huis en die zal je bed elke dag verschonen.

Nu houd ik gevoelsmatig een stuk minder vocht vast, maar het gaat nu komen. Mijn ring en horloge beginnen wat strakker te zitten en ik zie dat mijn gezicht wat boller wordt. De weegschaal geeft nu 76 kilo aan en dat betekent dat ik 11 kilo aan ben gekomen.

De baby groeit nu misschien nog  1 kilo dus alles wat ik nu nog meer aankom zal vocht zijn. Of ik moet ineens (vr)eetbuien krijgen, maar dat verwacht ik niet.

Komende week een rustige week, benieuwd hoe ik dat ga vinden.

Tot volgende week,

Liefs,
Thecla