Thecla Dekker, voedingscoach op het gebied van hormonen

Vorige week merkte ik dat mijn lichaam niet meer op volle kracht meedeed. Deze hele zwangerschap heb ik mij energiek en goed gevoeld en dan doe je alles nog lekker mee. Dit was tijdens mijn eerste zwangerschap wel anders. Toen was ik vanaf het eerste moment moe, moe en nog eens moe en deze vermoeidheid is 41 weken lang gebleven.

Deze zwangerschap is veel fijner, gaat sneller, ik voel mij veel fitter, vrolijker maar nu geeft mijn lichaam toch aan dat ik alles wat op een lager pitje moet doen. Ik had afgelopen week weinig afspraken gemaakt, veel gelezen, de schoonmaakster een keertje extra laten komen, oftewel ik had het mezelf lekker makkelijk gemaakt.

Wat voelde ik mij saai

Lichamelijk heeft de afgelopen week mij erg goed gedaan. Ik slaap weer een stuk beter, mijn energie is weer wat meer aanwezig en ik voel me gewoon lekkerder. Maar goh wat voel ik mij saai.

Nu de zon weer is gaan schijnen gaan vrienden weer tot in de late uurtjes wijntjes drinken en weer van alles ondernemen. Ik kan niet wachten totdat ik ook weer lekker mee kan doen en ik snak naar een wijntje!

Het grote wachten is begonnen

Mijn uitgerekende datum is 04 april. Slechts een klein percentage vrouwen bevalt op de uitgerekende datum. Tussen week 37 en week 42 “mag” een baby komen. Dat houdt in dat de baby nu ieder moment zou kunnen komen.

Lotte kwam met ruim 41 weken op de wereld en daarom ga ik er vanuit dat deze baby zich ook niet aankondigt voor 4 april. Toen ik zwanger was van Lotte zat ik vanaf week 37/38 echt al te wachten op de baby en dan duurt wachten echt heel heel erg lang.

Ik zou het leuk vinden als deze baby wel rond week 39/40 komt. Toch geniet ik ook wel heel erg van de dagen dat Lotte op de creché zit en ik het rijk alleen heb. Normaal gesproken ben ik nooit alleen thuis en dat is nu ook wel heerlijk.

Alleen lunchen, boekjes lezen en me-time!

De twee dagen dat Lotte naar de creché is geniet ik intens van de rust. Ik ga lekker in mij eentje ergens lunchen, thee drinken, boekjes lezen, beetje thuis rommelen en de dag is zo voorbij. Ik kan me er echt geen voorstelling van maken hoe het straks zal zijn met twee kindjes, maar ik denk dat het dan even voorbij is met deze rust.

Het indalen van de baby

Als je voor de eerste keer zwanger bent dan daalt je baby meestal rond de 34 weken in, dat kan bij een tweede zwangerschap later gebeuren. Lotte is bij mij pas ingedaald toen ik persweeën kreeg en ook deze baby is nog niet ingedaald.

Als mijn vliezen breken dan moet ik de verloskundige bellen en plat gaan liggen. Dit omdat er een kans is dat de navelstreng om het hoofdje komt te zitten. Verder maakt het -niet indalen- niet zoveel uit, het persen kan iets langer duren maar dat zien we dan wel weer.

Hallo borsten

Mijn borsten zijn deze zwangerschap van een bescheiden B-cup naar een flinke C-cup gegroeid. Afgelopen week voelde ik mijn borsten gewoon groeien en jawel mijn bh’s zitten ineens wel heel krap. Ze bereiden zich voor op het geven van borstvoeding.

Zo’n mega voorgevel vind ik wel altijd een dingetje. Ik ben smal gebouwd en daarom vind ik grote borsten niet bij mijn lichaam passen. De meeste zwangere vrouwen zijn heel blij met hun nieuwe grote voorgevel maar ik verlang nu alweer naar mijn kleine borsten :).

Vorige week zei ik al dat ik wat vocht vasthoudt en dat geeft de weegschaal ook aan. Ik ben nu in totaal 12 kilo aangekomen, waarvan 2 kilo in de afgelopen twee weken. Nog steeds ben ik hier erg tevreden mee!

De vluchtkoffer pakken

Een vluchtkoffer is een koffer/tas waar je spullen voor jezelf, je partner en je baby in hebt zitten voor het geval je naar het ziekenhuis moet om te bevallen. Ik wil graag in het ziekenhuis bevallen dus voor mij is een vluchtkoffer essentieel.

Mijn eerste zwangerschap had ik een hele kleine tas mee met heel weinig (schone) kleren. Uiteindelijk ben ik drie dagen in het ziekenhuis geweest en heb ik in de meest vreselijke kleding gelegen.

Op foto’s erger ik mij nog steeds aan het feit dat ik niet wat leukere shirts had in kunnen pakken, dat gaan we dit keer anders doen! Deze week heb ik in de stad beeldige grote shirts gekocht om in te bevallen, mooie lekker zittende kleding voor na de bevalling, make up, een haarborstel etc.

Ik heb een grote gevulde koffer met van alles en nog wat mee!

Komende week heb ik weer wat meer leuke afspraken gepland én een zwangerschapsmassage! Ik kan niet wachten…

Tot volgende week!

Liefs,
Thecla