Thecla Dekker, voedingscoach op het gebied van hormonen

De laatste week in Nederland voordat ik samen met mijn vriend en dochter naar Bali vertrek. Qua werk moet ik nog veel afronden, maar zowaar red ik dit allemaal en heb ik dankzij wat extra ingezette crèchedagen alles afgerond voordat ik het vliegtuig instap.

Naar de verloskundige

Deze week had ik ook nog een afspraak bij de verloskundige, gewoon een standaard controle. Alles was gelukkig goed en ik stond ook zo weer buiten. Omdat Lotte tijdens de geboorte 4295 gram was wilde ze graag dat ik mij liet testen op zwangerschapsdiabetes.

Zwangerschapsdiabetes

Woensdagochtend moest ik nuchter naar een lab en hier werd wat bloed afgenomen. Vervolgens moest ik een heel vies suikerdrankje drinken en twee uur wachten in een wachtkamer. Het beste was om zo weinig mogelijk te lopen en liever ook niet naar het toilet te gaan.

Het drankje was zo vies en op een nuchtere maag betekende dat voor mij dat ik twee uur lang misselijk ben geweest. Ik was blij dat ik om 11 uur weer mocht eten!

Mijn bloedglucose was nuchter 4,2 en na het drinken van het drankje 4,5. Beter konden de uitslagen niet zijn. Nuchter moet deze als je zwanger bent lager zijn dan 5,5 en na het drinken van het sapje lager zijn dan 7,0. Prima uitslagen dus!

Ik ben benieuwd of ik dit keer weer zo’n grote baby baar. Ik hoop het niet, van mij mag deze ook wel eerder komen dan met 42 weken :).

Ik mag nog vliegen

Zaterdagochtend vliegen we om half 11 in de ochtend met Singapore Airlines naar Singapore om daar over te stappen op de vlucht naar Bali. Je mag nog tot week 34 vliegen en bij sommige luchtvaartmaatschappijen tot week 36.

Vanaf week 27 heb je wel een zogeheten “Fit to fly”-verklaring nodig. Die krijg je van de verloskundige. Het gaat er om dat je niet gaat bevallen in het vliegtuig of een complicatie krijgt tijdens de vlucht.

Sommige vrouwen nemen nog extra maatregelen door steunkousen aan te doen. Dat heb ik zelf niet gedaan. Het voorkomt dat je vocht vasthoudt in je benen. Dit kan voor zwangere vrouwen belangrijk zijn, omdat je twee tot drie kilo extra vocht vast kunt houden.

Het is wel belangrijk om ieder uur even te gaan lopen. Dat is trouwens ook goed als je niet zwanger bent.

Een bekkenband

Mijn bekken zijn behoorlijk pijnlijk en daarom adviseerde mijn fysio om tijdens de vlucht een bekkenband te dragen. Niet erg sexy maar wat was ik daar blij mee. Het hield mijn bekken bij elkaar waardoor ze niet over elkaar gaan schuiven, dat veroorzaakt bij mij de pijn.

Als ik normaal gesproken langer dan twee uur zit begint het behoorlijk te zeuren qua pijn. Deze band mag ik helaas niet zo vaak dragen omdat mijn bekken dan lui worden, maar zonder dit ding had ik het een stuk zwaarder gehad.

Mijn buik is mega gegroeidtheclas-week-22

Alsof mijn buik in het vliegtuig door het niksen ineens is gaan groeien! Ik kwam aan in Bali en ik had ineens een echte zwangerschapsbuik, heel gek. Mijn vriend moest er ook heel hard om lachen en hij had gevoelsmatig nu een echte zwangere vriendin. Ik kan er niet meer om heen, zie de foto! 

Liefs,
Thecla