Afgelopen maart heb ik mijn spiraal eruit laten halen, het voelde voor mij niet goed om al die hormonen in mijn lichaam te hebben. Daarnaast werd ik ook nooit ongesteld, wat best fijn is natuurlijk maar zo werkt de natuur eigenlijk niet. Eind mei werd ik voor het eerst ongesteld, hé dat gevoel had ik eigenlijk niet echt gemist. Maar ik ben ook wel weer blij dat mijn lichaam werkt. Drie weken erop in juni word ik weer ongesteld. Een drukke en hectische maand volgt.

Stress

Op werkgebied ben ik erg druk en hierdoor merk ik dat ik wat gestrester ben dan normaal. In Amsterdam waar ik woon is het festivalseizoen in volle gang en ik houd wel van een dansje dus ook dat gaat lekker door. Tot ik er na vijf weken achter kom dat ik niet ongesteld ben. Toch maar naar de winkel voor een testje. De test was negatief. Het uitblijven van mijn menstruatie zal wel te maken hebben met het feit dat mijn spiraal er nog niet zo lang geleden uit is óf omdat ik wat meer stress heb dan normaal. Stress zorgt er namelijk voor dat je hormonen flink uit balans kunnen raken en dat heeft grote invloed op je voortplantingshormonen.

We gaan vrolijk door met het alledaagse leven en ik sta niet heel erg stil bij het feit dat ik niet meer ongesteld word, dat komt wel weer. Ondertussen ben ik begonnen met een darmreinigingskuur en een leverkuur. Hierbij mag ik een maand geen suiker, gluten, e-nummers en alcohol nuttigen. Als voedingscoach eet ik dit al niet vaak, maar ik eet toch af en toe een broodje als ik uit lunchen ga, een stukje chocolade, drink ik een paar wijntjes, of kies ik voor iets anders lekkers. Kortom ik let even een maand extra op mijn voeding. Na een tijdje begin ik mij een paar keer per week erg misselijk te voelen, dit zal wel met de kuur te maken hebben. Daarnaast voel ik mij veel draaierig en heb ik af en toe het gevoel dat ik flauw val, wat ook een keer gebeurd.

Naar de huisarts

Ik heb al een dochter, Lotte van bijna drie jaar. Voor haar moet ik even langs de huisarts en nu ik er toch zit kan ik net zo best aankaarten dat ik veel misselijk ben en mij af en toe duizelig voel. Mijn huisarts denkt meteen dat ik zwanger ben, dit wuif ik enthousiast weg want ik heb tenslotte een test gedaan. Ze neemt een bloedtest af en test mij op wat vitaminetekort en op een eventuele zwangerschap. De volgende ochtend bel ik de huisarts op en wat blijkt ik ben al een tijdje zwanger!

Heel even moet ik wennen aan het idee, hoe moet ik dat doen met mijn werk? Mijn vriend is meteen een blij ei! Wel ben ik heel erg opgelucht dat mijn misselijkheid en duizeligheid ergens vandaan komen en mijn lichaam niet aan het aftakelen is.

Over een paar dagen gaan we op vakantie naar Spanje en daarom mogen we bij de verloskundige nog even snel een echo laten maken om te kijken of alles goed is. Altijd bijzonder om zo’n klein mensje te zien zwemmen in je buik. Ik ben 4 april uitgerekend, heerlijke periode om zwanger te zijn, ik voel me dankbaar.

Tot volgende week!

Veel liefs,
Thecla