Thecla Dekker, natuurvoedingscoach, fitte moeder en zwanger van de tweedeBen je zwanger en wil je zo gezond mogelijk leven voor jou en je kindje? En wil je na je zwangerschap weer fit en strak worden? Dan ben je op de juiste plek! Als (natuur)voedingscoach, fitte moeder van twee kinderen wil ik je graag alles leren over wat je juist wel én juist niet moet eten voor, tijdens en na je zwangerschap.

Toen ik zelf zwanger was miste ik heel erg goed voedingsadvies voor zwangeren vrouwen. Ook merk ik van zwangeren vriendinnen om mij heen dat er alleen door de verloskundige advies over voeding wordt gegeven. Er is behoeften aan meer…

Verloskundigen weten natuurlijk alles over de groei en ontwikkeling van je baby maar vaak weinig over de juiste voeding tijdens je zwangerschap. Want wist je bijvoorbeeld dat het ontzettend belangrijk is om gedurende je zwangerschap probiotica te slikken?

Gezond zwanger voor jou en je baby

Je gezondheid is ontzettend belangrijk en nog wel net iets belangrijker tijdens je zwangerschap. Veel vrouwen gaan juist ongezonder leven als ze zwanger zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat je meer aankomt tijdens je zwangerschap, het draagt bij aan een ongezondere start voor je baby. Er groeit een klein mensje in je die alles wat jij eet proeft en op deze manier ontwikkeld je baby zijn eerste smaakvoorkeur.

Heel belangrijk dus dat jij de juiste voedingskeuzes maakt. Kies je voor suikerrijke en ongezonde voedingsmiddelen? Dan zal je ongeboren baby ook een voorkeur voor zoet ontwikkelen. Je bent hier niet voor niks belandt, je wilt vast de meest gezonde keuzes maken en je hebt het beste met je baby voor. Ik ga je helpen zodat je tijdens je zwangerschap de beste keuzes maakt voor jezelf én zo geef je je baby de beste start!

De initiatiefnemers

Thecla Dekker

Thecla Dekker (1986), orthomoleculair voedingscoach, hormoonfactortrainer en fitte moeder van een dochter (4 jaar) en een zoon (1 jaar). “Sinds ik mij kan herinneren ben ik bezig met gezonde voeding en op welke manier dat invloed heeft op het menselijk lichaam. Ik heb alle voedingshypes en diëten toegepast en ben er achter gekomen dat geen van allen werkt! Het heeft mij wat jaren geduurd voordat ik doorhad welke voeding voor mij en vaak voor veel anderen mensen werkt. Natuurlijk en onbewerkte voeding, dat is waar ik voor sta.

Ik heb twee jaar voeding en diëtetiek gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik mij meer in natuurvoeding gaan verdiepen omdat ik mijn eigen gezondheid en levenskwaliteit nog belangrijker ben gaan vinden. Daarnaast is het mijn passie om alles op het gebied van voeding te volgen.

Bij bestsellerschrijver Ralph Moorman van onder anderen van het bekende boek “de Hormoonfactor” heb ik de opleiding tot trainer hormoonfactor gevolgd. Ook heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Voedingsleer gevolgd. Tijdens deze opleiding ging ik diep in op welke voedingsstoffen een persoon binnen moet krijgen, ook de opleiding richtte zich op verse, natuurlijke en onbewerkte voeding in de juiste verhoudingen.

Daarnaast werk ik al jaren voor Clean Eating expert Inge van Haselen, met wie ik nu de Zwanger Puur Gezond Kuur heb ontwikkeld. Ik krijg van veel vrienden en kennissen vragen over voeding ook tijdens de zwangerschap. Op wat voor manier kun je dit in het dagelijks leven toepassen? Hoe ga je zo gezond mogelijk door je zwangerschap heen en hoe kom je na je zwangerschap weer zo snel mogelijk mooi in vorm?

Naast mijn online programma die ik heb ontwikkeld voor een gezonde zwangerschap kun je ook bij mij terecht voor een persoonlijk consult. Het is mijn passie om ook jou te helpen en je te leren wat gezonde voeding nu precies is.

Inge van Haselen

Inge van Haselen, Voedingscoach en Personal Trainer

Inge van Haselen (1954) is Integrative Nutrition Health Coach, Personal Trainer en Clean Eating expert. Zij heeft in haar praktijk al honderden vrouwen begeleid tijdens hun zwangerschap,  zowel via online programma’s als in persoonlijke 1-op-1-sessies. Zij kan ook jou helpen zo gezond mogelijk zwanger te zijn en daarna weer snel in vorm te komen. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je baby!

Inge: “Als je zwanger bent is het extra belangrijk dat je goed eet en goed traint, niet alleen voor jezelf maar ook voor je baby! Hoe gezonder jij leeft, hoe lager het risico dat je kind straks gezondheidsproblemen heeft. En dat niet alleen, als je zorgt dat je gezond en fit bent tijdens je zwangerschap geniet je er meer van en ben je straks na je bevalling eerder weer fit.”

“Een leuke ervaring voor mij was toen een klant van mij plotseling zwanger was van een drieling! Ik heb haar begeleid met voeding en training. Het is ongelooflijk wat je met goed eten en goed bewegen kunt bereiken, zelfs als je al ver bent in je zwangerschap en natuurlijk ook na de bevalling. Ik geloof sterk in de kracht van Clean Eating en goed bewegen. Met mijn kennis en ervaring wil ik graag ook jou helpen tijdens of na je zwangerschap deze doorbraak te bereiken.