Ontdek hoe je het beste eet voor jou en je baby
met de Zwanger Puur Gezond Kuur

Ontdek hoe je het beste eet voor jou en je baby
met de Zwanger Puur Gezond Kuur

Wil je jouw baby de beste start geven en zelf een goed gewicht bewaren? Doe dan de nu Zwanger Puur Gezond Kuur:

 • GOED VOOR JOU EN JE BABY
 • NIET TEVEEL AANKOMEN
 • ZOVEEL MOGELIJK ENERGIE HOUDEN
Bestel Nu €97,-
Meer Informatie

De gezondheid van je baby begint in jouw buik

Wil je tijdens je zwangerschap zo gezond mogelijk leven en je ongeboren baby de beste start geven? Dan is het NU het moment om te beginnen met de nieuwe Zwanger Puur Gezond Kuur. Lees nog even door.

Vaak krijg ik als Voedingscoach en hormoonfactortrainer met twee kleintjes de volgende vragen van zwangere vrouwen:

 • “Ik blíjf snoepen nu ik zwanger ben, wat kan ik daar aan doen?”

 • “Kan ik na mijn zwangerschap mijn oude lichaam weer terug krijgen?”

 • “Hoe krijg ik meer energie? Ik ben doodmoe tijdens mijn zwangerschap.”

Als mama van twee en natuurvoedingscoach kan ik je vertellen dat het helemaal niet nodig om veel te veel aan te komen. Het is ook niet goed voor je baby. Daarom kun je beter zo snel mogelijk beginnen met gezond eten en op de goede manier bewegen. Dat is goed voor jou en je baby. Lees nog even door…

Hoger risico als je te zwaar wordt

Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je lichaam en je hormoonhuishouding. Buiten dat je een buik krijgt en grotere borsten word je waarschijnlijk overal ronder. Ik ging bijvoorbeeld van een bescheiden B cup naar een D cup en mijn benen, billen en gezicht werden een stuk ronder.

Gemiddeld word een zwangere vrouw 12 kilo zwaarder tijdens de zwangerschap, dat is normaal. Maar veel zwaarder is niet goed. Het is slecht voor jouw gezondheid en je baby heeft een hoger risico op complicaties bij de geboorte.

Meer trek in zoete dingen

Je hormoonhuishouding verandert en dat heeft niet alleen invloed op je lijf en je gedrag, ook je smaak verandert. Veel vrouwen krijgen meer zin in zoete dingen en dat zijn vaak suikerrijke snacks. Het is tijdens je zwangerschap voor veel vrouwen moeilijker om deze zoete verleidingen te weerstaan. Klinkt dit herkenbaar?

Als je hier aan toegeeft vliegen de extra kilo’s er snel aan. Veel vrouwen bewegen ook minder als ze zwanger zijn, dus zeg maar hallo tegen die extra kilo’s. Deze extra kilo’s zijn ontzettend moeilijk weer kwijt te raken na je bevalling.

Ga daarom op tijd lekkere, gezonde keuzes maken, zodat je trek in zoet verdwijnt en je bloedsuikerspiegel mooi neutraal blijft. Dat is ook beter voor je baby.

Je lichaam houdt meer vet vast

Je oestrogeenwaardes stijgen ontzettend als je zwanger bent. Oestrogeen helpt bij de groei van je baarmoeder en zorgt ervoor dat melkklieren zich ontwikkelen en je borsten gaan groeien.

Oestrogeen onderdrukt je schildklierfunctie om meer gewicht vast te houden voor de borstvoedingsperiode. Borstvoeding geven kost ontzettend veel energie voor je lichaam.

Vandaar dat je lichaam tijdens de zwangerschap wat meer vet vasthoudt. Voor slanke mensen noodzakelijk, maar als je al genoeg vet van jezelf hebt is dit niet nodig. Jammer genoeg maakt oestrogeen hier geen onderscheid in. Zorg daarom dat je zelf op tijd maatregelen neemt.

Denk ook aan je baby…

Gezond eten tijdens je zwangerschap is belangrijker dan ooit, want er groeit een baby in je! Dit kleine kindje moet leven van het eten wat jij eet. Als jij kiest voor ongezonde voeding, veel suikers eet, weinig groenten eet, en een tekort aan eiwitten en goede vetten hebt, dan ontwikkelt je baby meteen een achterstand.

De darmflora van je baby wordt al in je buik ontwikkeld en ook zijn smaakvoorkeur. Als jij veel suikers eet, dan zal je ongeboren baby de rest van zijn of haar leven moeite hebben om zoetigheid te weerstaan.

Het geheim: houd je bloedsuikerspiegel stabiel

Het is vooral tijdens je zwangerschap belangrijk om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Tijdens deze kuur kies je bewust voor langzame koolhydraten en vermijd je gluten. Gluten zijn voor je darmen heel zwaar om te verteren.

Je darmen hebben het al een stuk zwaarder tijdens je zwangerschap dus deze kun je lekker laten staan.

Je leert tijdens de kuur te kiezen voor gezonde koolhydraten zoals havermout, boekweit, quinoa en natuurlijk voor groenten. Eiwitten zoals eieren en peulvruchten en gezonde vetten zoals avocado en vette vis zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

In de Zwanger Puur Gezond Kuur heeft elke maaltijd de juiste verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten, zodat jij geen honger hebt en je enkel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Nooit iets lekkers?

Mag je dan nooit iets lekker meer eten? Natuurlijk wel. Als je gaat eten zoals in de Zwanger Puur Gezond Kuur, dan kan af en toe iets lekkers helemaal geen kwaad. Je gaat trouwens ook merken dat je minder zin krijgt in ongezonde snacks omdat je lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt en je bloedsuikerspiegel neutraal blijft. Het werkt echt.

De Zwanger Puur Gezond Kuur bevat een lijst met gezonde tussendoortjes. Als je tussendoor zin hebt om wat te eten kun je hier lekkere dingen uit kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een gezonde kokoscake, havermout-muffins, groente met een humusdip of ongebrande en ongezouten noten.

Deze tussendoortjes bevatten goede voedingstoffen en zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Heel belangrijk tijdens je zwangerschap.

Makkelijke stap-voor-stap schema’s

Je ontvangt voor drie weken lekkere, gezonde voedingsschema’s speciaal voor de zwangere vrouw. Met recepten voor je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Daarnaast vind je een lijst met gezonde sappen welke je op ieder moment van de dag kunt drinken.

Ook krijg je speciale video’s met oefeningen die ik heb opgenomen met Personal Trainer Inge van Haselen. Je kunt de oefeningen thuis doen en ze zijn geschikt voor tijdens je zwangerschap.

De rest van je gezin kan gewoon mee eten. En heb je een keer geen zin of tijd om te koken? Kies dan uit de extra collectie van 5 snelle gezonde maaltijden. Dan ben je in tien minuten klaar.

Goed voor jou en je baby!

Met de Zwanger Puur Gezond Kuur ontdek je hoe je jouw baby de beste start geeft én hoe je zelf niet teveel aankomt. Jullie zijn het waard…

Veel liefs,
Thecla

Thecla Dekker, voedingscoach op het gebied van hormonen

Thecla Dekker
Voedingscoach, hormoonfactortrainer en moeder van Lotte (2013) en Boris (2017)

PS: Wil je het kindje in je buik de beste start geven en zelf lekker fit blijven? Doe dan nu de Zwanger Puur Gezond Kuur.

Zwanger Puur Gezond Kuur op je telefoon

Op je pc, je telefoon en je ipad

Je ontvangt de Zwanger Puur Gezond Kuur op je pc of laptop en ook op je ipad of je telefoon. Superhandig bij het boodschappen doen en voor de oefeningen…

Heb je liever de Zwanger Puur Gezond Kuur schema’s en recepten ook op papier? Bestel dan als extra optie de printversie.

Reacties op Zwanger Puur Gezond:

“Erg leuk om je blog te lezen, thanks voor het delen. Ik ben zelf 17 weken en vind het leuk je ervaringen te lezen.”

~ Anne

Sporten is fijn en gezond tijdens de zwangerschap. Ik heb zelf veel bekkenklachten maar sporten (onder begeleiding!) kan prima, je past je oefeningen gewoon aan.

~ Magda

“Ik ben 16 weken zwanger.
Ik eet 2x per week haring. En slik mama compleet met visolie is dit niet teveel van het goeie?”

~ Sarah

“Ik was zwanger in 1990 en was midden in de zwangerschap ook teveel aangekomen. Ik wou dat ik toen wist wat jij nu vertelt.”

~ Martine

Bestel hier de Zwanger Puur Gezond Kuur

Online op je telefoon, iPad en pc

Cover Zwanger Puur Gezond Kuur
 • Prijs: € 97,-

  Ontvang toegang tot de nieuwe Zwanger Puur Gezond Kuur online met complete eetschema’s en inspirerende oefeningen om jouw baby de beste start te geven en zelf niet te veel aan te komen. Volg de Kuur op je computer, telefoon of iPad of print onderdelen zelf uit.
  Bestel nu jouw exemplaar door op onderstaande knop te klikken:
  Klik Hier en Bestel

Online + Printversie

Cover Zwanger Puur Gezond Kuur printversie
 • Prijs: € 117,-

  Ontvang toegang tot de Zwanger Puur Gezond Kuur online en ontvang daarnaast de eetschema’s en recepten ook als printversie in een metalen ringband in je brievenbus. Let op: De voorkant van de print is in kleur, de inhoud in zwart-wit.

  Bestel nu jouw exemplaar door op onderstaande knop te klikken:
  Klik Hier en Bestel

Garantieregeling: Je loopt geen enkel risico. Als de Zwanger Puur Gezond Kuur niet is wat je zoekt kun je binnen 30 dagen gebruik maken onze 100% geld terug garantie. Je ontvangt dan zonder verdere vragen het aankoopbedrag retour.